Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@13:23:35 GMT

عاشقانه‌ای درباره موسیقی

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۳۸۶۷۲

عاشقانه‌ای درباره موسیقی

رمان «درویش خان»، اثر حسن هدایت طی روزهای گذشته از سوی انتشارات علمی و فرهنگی راهی بازار نشر شد رمانی که در آن روایتی از زندگی درویش خان را بیان می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «درویش خان»، یک رمان عاشقانه درباره موسیقی و روایتی از زندگی استاد موسیقی غلامحسین درویش خان است که به قلم حسن هدایت، کارگردان، تهیه‌کننده و فیلم‌نامه‌نویس مطرح کشورمان به رشته تحریر درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن هدایت از چندین داستان‌ صادق هدایت اقتباس کرده است؛ اما هیچ نسبتی با صادق هدایت ندارد.

غلامحسین درویش که بود؟

غلامحسین درویش درسال ۱۲۵۱ در تهران متولد شد. در شرح حال او آمده است که پدرش او را با نام درویش صدا می زد؛ همین امر موجب شد با نام درویش شناخته شود و با وجود اینکه مایل بوده است او را غلامحسین خطاب کنند اما اطرافیان او را درویش صدا می زدند. در دوران کودکی پدرش او را به مدرسه موزیک دارالفنون فرستاد تا نواختن شیپور و طبل را بیاموزد و در همین دوران به عنوان طبال در دسته موسیقی که به دستورناصرالدین شاه برای عزیز السلطان تشکیل شد، قرار گرفت.

پس از این دوران به شاگردی میرزا حسینقلی و برادر او میرزا عبدالله که نوازنده تار و سه تار بوده است در می آید. سپس توسط شعاع السلطنه  که والی فارس و پسر مظفر الدین شاه بوده است به شیراز دعوت می شود به آنجا می رود، ازدواج می کند، صاحب دو دختر می شود که یکی از آن ها در سن ۱۶سالگی از دنیا می رود وفقط دختری با نام قمر برای او باقی می ماند.

پس از مدتی ماندن در شیراز به علت افکار آزاد اندیشانه ای که داشته است میان او حاکم اختلاف می افتد، گفته شده است که در این جریان حاکم قصد داشت انگشتان او را قطع کند اما با وساطت چند تن از این کار منصرف می شود. او نوازنده ای چیره دست با تکنیک هایی منحصر به فرد بود و از نوابغ موسیقی سنتی ایرانی به شمار می رود؛ به گونه ای که موسیقی او شنوندگان را به سکوت می کشاند. نبوغ او منجر به نوآوری هایی در موسیقی ایرانی شد. گفته اند او در جهت مردمی کردن موسیقی ایران گام مهمی برداشت چراکه از عواید کنسرت هایش برای امور عام المنفعه سود می جست. وی در سال ۱۳۰۵ در گذشت همچنین وی را از نخستین قربانیان تصادفات رانندگی دانسته اند.

رمانی برای درویش خان

حسن هدایت کارگردان سینما و تلویزیون زندگی این موسیقیدان بزرگ را در قالب رمانی با نام درویش خان، یک رمان عاشقانه درباره موسیقی  به رشته تحریر در آورده است.

وی در خصوص این رمان گفته است: این رمان از کودکی تا مراسم پس از مرگ درویش خان را در خود دارد و سعی کرده ام در آن جنبه ها و زوایای پیدا و پنهان زندگی این موسیقیدان نامی را به تصویر بکشم.

 در آغاز این رمان آمده است: نام من قمر است نامی که پدرم بر من نهاد و همواره من را ماه آسمان زندگی خود می نامید. پدرم غلامحسین فرزند حاجی بشیر طالقانی بود و به لقب درویش خان شهرت داشت و...

این کتاب که توسط انتشارات علمی فرهنگی درسال ۱۳۹۸ به چاپ رسیده است را می توانید با قیمت ۲۷۰۰۰تومان از کتاب فروشی ها خریداری کنید.

کد خبر 403867

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کتاب ناشران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نگارخانه ترانه باران، فرهنگسرای نیاوران میزبان بیش از ۲۰۰ اثر از هنرمندان هنرهای قرآنی است که در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» شرکت کرده‌اند. این نمایشگاه در راستای رویکرد پژوهشی، میزبان پنل ها و نشست های تخصصی با حضور اساتید، دانشجویان و هنرجویان خواهد بود.

در این راستا جلسه پرسش و پاسخ پیرامون مباحث تخصصی در خط نستعلیق، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۶ الی ۱۸ با حضور غلامحسین امیرخانی ساعت ۱۶ الی ۱۸ در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد.

نمایشگاه «روایت باران» توسط نگارخانه «ترانه باران» به عنوان نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی- اسلامی و با همکاری صندوق اعتباری هنر در فرهنگسرای نیاوران و با هدف توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی با محوریت قرآنی و همچنین رشد و توسعه اقتصاد هنرهای ایرانی و اسلامی و حمایت از هنرمندان فعال در عرصه آثار قرآنی برگزار شده است.

نمایشگاه «روایت باران» تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ دایر است و علاقه مندان می‌توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ از این نمایشگاه دیدن کنند.

روز شنبه ۱۵ اردیبهشت نمایشگاه «روایت باران» و مجموعه گالری های فرهنگسرای نیاوران به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است.

کد خبر 6093798

دیگر خبرها

  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌هایتان درباره نستعلیق پاسخ می‌دهد
  • غلامحسین امیرخانی در مقابل خبرنگاران می‌نشیند
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • (ویدئو) سکانس بامزه‌ای که از «بمب یک عاشقانه» وایرال شد
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران