Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب‌ها ژانر یا سبک‌های مختلفی دارند و هر کدام از این سبک‌ها خوانندگان زیادی را به خودشان اختصاص می‌دهند. شناخت ژانرها کمکتان می‌کند بتوانید راحتتر کتاب مد نظرتان را پیدا کنید. برای مثال ممکن است طرفدار سبک رمان تاریخی باشید یا از کتاب‌های عاشقانه خوشتان بیاید؛ وقتی این ژانرها را بشناسید، می‌توانید به راحتی سراغ جدیدترین یا مهم‌ترین کتاب‌های این حوزه‌ها را بگیرید و از دنیای کتاب تازه‌تان لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله 10 ژانر متفاوت را به شما معرفی خواهیم کرد.

عاشقانه

کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که حداقل در برهه‌ای از زندگی‌اش به خواندن رمان های عاشقانه علاقمند نبوده باشد. این ژانر که هم نمونه‌های ایرانی خوبی دارد و هم نمونه‌های خارجی پر سر و صدا و  معروف، شامل کتاب‌های زیادی می‌شود که ماجرا یا ماجراهای عاشقانه شخصیت‌های اصلی را بیان می‌کند. در حال حاضر می‌توان نسخه الکترونیک کتاب‌های معروفی مثل جین ایر یا غرور و تعصب را دانلود کرد یا از نوشته‌های عاشقانه نویسندگان جدیدتر مثل جوجو مویز با کتاب زیبای «من پیش از تو» لذت برد. این ژانر می‌تواند به راحتی شما را از دنیای روزمرگی دور کرده و دلتان را به معجزه عشق امیدوار کند.

اکشن-ماجراجویی

اگر به دنبال کتاب‌های هیجان انگیزی می‌گردید که موقع خواندنشان با هیجان به جلو خم شوید و ضربان قلبتان بالا برود، ژانر اکشن-ماجراجویی ژانر مناسب شماست. در این ژانر معمولا یک شخصیت قهرمان گونه قرار دارد که شما به سرعت با او ارتباط برقرار می‌کنید و طرفدارش خواهید شد. این شخصیت در هر نقطه داستان با موقعیت‌هایی خطرناک رو به رو می‌شود که باید بتواند از پس آن‌ها برآید. گاهی اوقات چندین کاراکتر داستانی به صورت هم زمان و تقریبا هم اندازه در موقعیت قهرمانی قرار دارند؛ به همین دلیل خیال خواننده برای همه آن‌ها ناراحت خواهد بود و نگران تا صفحه بعد کتاب چه سرنوشتی را در انتظارشان گذاشته باشد.

کتاب‌های این ژانر: سه تفنگدار از الکساندر دوما، آوای وحش از جک لندن

کلاسیک

کتاب‌های کلاسیک کتاب‌هایی هستند که چه در زمان انتشار اولیه‌شان سر و صدای زیادی به پا کرده باشند یا نه؛ که معمولا کرده‌اند، بر آثار و جوامع بعد از خودشان تاثیرهای بزرگی گذاشته‌‎اند و این تاثیرات هم‌چنان ادامه‌دار هستند. گاهی قدمت بعضی از این کتاب‌ها به بیش از یک قرن می‌رسد، مثل بلندی‌های بادگیر و گاهی تنها چند دهه عمر دارند. این کتاب‌ها در هر فرهنگی متفاوت هستند؛ اما معمولا کلاسیک‌های ادبیات انگلیسی نسبت به بقیه فرهنگ‌ها بیشتر شناخته شده‌اند. در ادبیات فارسی هم بسیاری از کتاب‌هایی که در دوران مدرسه به آن‌ها اشاره شده بود، جزو ادبیات کلاسیک به حساب می‌آید. بعضی از کتاب‌های کلاسیک معروف شامل زنان کوچک نوشته لوییزا می الکات، کشتن مرغ مقلد از هارپر لی و دلبند اثر تونی موریسون می‌شود.

کمیک

کتاب‌های کمیک یا رمان‌های گرافیکی Graphic Novels یکی از ژانرهای پرطرفدار به ویژه در آمریکا و کاناداست و بسیاری از فیلم‌های چند سال اخیر هالیوود هم بر اساس داستان‌های این ژانر ساخته شده‌اند؛ اما این ژانر کتاب در کشور ما چندان طرفداری ندارد. داستان‌های این کتاب‌ها با تصویر سازی یا تایپوگرافی همراه هستند و اغلب به صورت سریالی منتشر می‌شوند. تصاویر به درگیری احساسی بیشتر خواننده کمک می‌کند و در عین حال به ساخت یک کاراکتر با ویژگی‌های قابل تبدیل به شخصیت سینمایی هم کمک خواهد کرد. کتاب معروف «واکینگ دد» یا مرده متحرک از جمله کتاب‌های معروفی است که در این ژانر قرار می‌گیرد. همچنین چندین فیلم برتر ابر قهرمانی و محبوب که در این مطلب آورده شده است از روی کتاب های کمیک ساخته شده است.

کارآگاهی و رمز آلود

یکی از محبوب‌ترین ژانرهای کتاب برای خوانندگانی که از هیجان و معما به صورت هم‌زمان لذت می‌برند، ژانر کارآگاهی است. در این ژانر معمولا جرمی اتفاق افتاده است و کسی به عنوان قهرمان یا کارآگاه به دنبال پیدا کردن آثار جرم و مجرم برمی‌آید. در این مسیر او ممکن است دچار خطراتی شود یا اشتباهاتی انجام دهد که میزان هیجان داستان را بالاتر هم خواهد برد. از معروف‌ترین کتاب‌های این ژانر می‌توان به ماجراجویی‌های شرلوک هولمز نوشته آرتور کنان دویل اشاره کرد که از روی آن نسخه‌های تلویزیونی و سینمایی متعددی هم ساخته شده است.

فانتزی

ژانر فانتزی طرفداران خاص خودش را دارد؛ در این ژانر اغلب المان‌هایی وجود دارد که در دنیای واقعی دیده نمی‌شود یا کمتر دیده می‌شود. اگر داستانی که در حال خواندن آن هستید از جادو، اسطوره شناسی و عوامل ماورا الطبیعه تشکیل شده است؛ شما در حال خواندن یک کتاب با ژانر فانتزی هستید. سیرسه Circe نوشته مدلین میلر یکی از کتاب‌های معروف ژانر فانتزی است که می‌توانید برای شناخت بیشتر این ژانر سراغش بروید.

رمان تاریخی

ژانر مناسب داستانی برای علاقمندان به خواندن کتاب‌های تاریخی، داستان یا رمان تاریخی است. این رمان‌ها برگرفته از وضعیتی در دوران قبل می‌شوند که اغلب بر خلاف آنچه به نظر می‌رسیده درست است، اتفاق افتاده‌اند. کتاب‌هایی مثل صد سال تنهایی اثر گابریل گارسیا مارکز  یا کمک Help نوشته کاترین استاکت از جمله کتاب‌های معروف این ژانر هستند.

وحشت

دیدن فیلم ترسناک یک چیز است و خواندن کتاب ترسناک یک تجربه کاملا متفاوت. تجربه شما موقع خواندن کتاب‌های این ژانر محدود به صفحه تلویزیون نمی‌شود؛ بلکه تمام حواس شما را در تخیلاتتان به کار می‌اندازد و آهسته آهسته در معرض اتفاق وحشتناکی که پیش رو است، قرار می‌دهد. به همین دلیل است که استفن کینگ ُStephen King به دنیا آمده و این همه کتاب نوشته است؛ او به حق استاد نوشتن کتاب‌های ژانر وحشت است و اگر به دنبال کتاب‌های این ژانر می‌گردید، سراغ کتاب‌های او را بگیرید.

علمی- تخیلی

فضای کتاب‌های ژانر علمی تخیلی فضایی اغلب فانتزی است که با تکنولوژی یا علمی که ممکن است در آینده به وجود آید، ترکیب شده است. این فضا طرفداران زیادی دارد و کتاب‌هایی مثل سه گانه «هانگر گیم» و کتاب‌هایی مثل سرگذشت ندیمه مارگارت اتوود زیر مجموعه‌های ژانر علمی تخیلی هستند.

داستان کوتاه

داستان کوتاه می‌تواند به راحتی زیر مجموعه ژانرهای بالا قرار بگیرد؛ یعنی ممکن است یک داستان کوتاه فانتزی بخوانید یا یک داستان کوتاه علمی تخیلی. نکته‌ای که در مورد این داستان‌ها باید بدانید، خلاصه بودن صحنه‌ها و زود جمع کردن ماجرا نسبت به رمان‌هاست. البته بسیاری از داستان‌های کوتاه دستمایه‌های رمان‌هایی بلند قرار گرفته‌اند. اگر دوست دارید ضرباهنگ داستان تند باشد و زود به نتیجه گیری برسید، داستان کوتاه می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

 

این خبر تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا نجف دریابندری سهام عدالت صندوق ETF دعای روز دهم رمضان سبک کتاب ها رمان ژانر کتاب ویروس کرونا نجف دریابندری سهام عدالت صندوق ETF دعای روز دهم رمضان کتاب های معروف داستان کوتاه داستان ها کتاب هایی یک کتاب رمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۳۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدرود آقای پل استر

پل استر، نویسنده آمریکایی روز ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ در نیویورک و بر اثر سرطان درگذشت. او متولد ۱۹۴۷ در نیوجرسی، فارغ‌التحصیل رشته ادبیات از دانشگاه کلمبیا و از نویسندگان محبوب ایرانیان بود.

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد/ عکس: تصویر روی جلد کتاب سه‌گانه‌ی نیویورک

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد، مخاطب فارسی‌زبان به مخاطبان نزدیک به ۴۰ کشور دیگر دنیا افزوده شد و دیری نگذشت که تب استر خوانی به کتاب‌خوان‌های ایرانی سرایت کرد. سه ناشر به طور همزمان ترجمه‌هایش را منتشر می‌کردند تا زمانی که نشر افق کپی‌رایت (حق چاپ و انتشار) آثار استر در ایران را خرید و به ناشر رسمی آثار این نویسنده در ایران بدل شد.

شخصیت استر نیز در به‌ وجود آمدن این محبوبیت دخیل بود. او از معدود نویسندگانی‌ است که در اوایل دهه هشتاد با نشریات ایرانی گفتگو کرد و از علاقه به مخاطب ایرانی خود سخن گفت.

،در آثار استر ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را می‌توان پیدا کرد/عکس: تصویر روی جلد کتاب «سفر در اتاق تحریر»

پل استر جنایی و پلیسی‌نویس نبود و سانتی‌مانتالیسم در آثارش دیده نمی‌شد. او در عین ارائه نثری منحصربه‌فرد، ردپای ژانر جنایی و کارآگاهی را به رمان پست‌مدرن گشود. نثر او همواره به تعلیق، مفاهیم فلسفی، پرسشگری در باب مسائل بی‌پاسخ انسان معاصر آغشته است.

ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را نیز می‌توان در آثارش یافت که بخشی از آنها برگرفته از زندگی واقعی خود اوست. به غیر از «بخور و نمیر» و «اختراع انزوا»، رمان پست‌مدرنیستی «سفر در اتاق تحریر» آشکارا نمونه این جنبه از سبک نوشتاری اوست که خود استر در گفتگویی اشاره می‌کند: «گویی پیرمرد داستان خود اوست که شخصیت‌های سایر کتاب‌ها و داستان‌های قبلی‌اش به سراغش آمده‌اند و درحالی‌که خود را دربرابر آنها بی‌دفاع می‌بیند، باید دربرابر سرنوشتی که برایشان رقم زده است به آنها پاسخگو باشد».


 نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند استر به سرطان مبتلا شده است
عکس: سالن کنسرت نایت در ۲۱ فوریه ۲۰۱۷در میامی، فلوریدا 


استر در فیلمسازی نیز طبع آزموده و دو فیلم را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد. رسانه‌ها غالبا او را سوپراستار ادبی و از فوق‌العاده‌ترین نویسندگان آمریکایی نامیده‌اند.

از پل استر به فارسی کتاب‌های بخور و نمیر (دست به دهان)، کشور آخرین‌ها، کتاب اوهام، شهر شیشه‌ای، مون پالاس، اختراع انزوا، هیولا و… را خوانده‌ایم. هرچند برخی آثار متاخر او در ایران امکان ترجمه و انتشار پیدا نکرد اما الهام‌بخش بسیاری از نویسندگان و داستان‌نویسان بود و افراد زیادی را به سوی رمان خواندن سوق داد.

روزنامه نیویورک تایمز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت به‌ نقل از یکی از دوستان استر نوشت که او در خانه‌اش در بروکلین نیویورک درگذشت.

نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند به سرطان مبتلا شده است.

او دنیای بدون قصه را باور نداشت و تخیل را بخشی از واقعیت می‌دانست، و نویسندگی را «جنونی» توصیف کرد که «در جوانی به جان بعضی‌ها می‌افتد و اگر آدم این بیماری نباشند رهایشان می‌کند».

طی دو دهه اخیر کمتر نویسنده آمریکایی در ایران به شهرت و محبوبیت استر رسیده است. می‌توانم به جرات او را نویسنده‌ای سیاسی بنامم که به غیر از موضع‌گیری‌های صریح کلامی در باب موضوعات سیاسی روز دنیا، آثار مکتوب خود را نیز از این حیث بی‌نصیب نگذاشته است.

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم


«سانست پارک» یکی از سیاسی‌ترین رمان‌های اوست که در آن به غیر از پرداختن به تبعات انتخاب فردی نظیر اوباما در آمریکا، به موضوع سانسور آثار نویسندگان و تهدید و حبس آنها نیز پرداخته است.

او در سال ۲۰۱۷ رهبری اپوزوسیون نویسندگان علیه «دونالد ترامپ» و مدیریت گروه دفاع از آزادی بیان را در مرکز «پن» آمریکا بر عهده گرفت.

استر در کتاب سانست پارک نوشت: «در فکر نوشتن مقاله‌ای هستم، درباره اتفاق‌هایی که نمی‌افتد، زندگی‌هایی که سر نمی‌گیرد، و دنیاهای سایه‌واری که درست به موازات دنیایی که واقعی می‌پنداریم درگذر است.»

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم.

نویسنده: مهسا ملک‌مرزبان؛ مترجم/ منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • پل آستر درگذشت
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • سریال قطب شمال اقتباسی از رمان کنت مونت کریستو یا نسخه ایرانی یک سریال ترکی؟
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش